15:00

Skene IF

Referat: Assyriska BK - Skene IF

Klar förlust mot Assyriska BK.
En hel del förändringar i dagens trupp från senaste omgången då flera spelare var borta pga resor, sjukdom och skador. Fatlum i mål valde att vila då problem men hans hand blivit värre under veckan. David Bergkvist ersatte och gjorde en bra debut även om fyra mål passerade han. Flertalet fina räddningar under hela matchen.

Pga många borta fick vi justera positionsbyten på flera av spelarna och detta påverkade spelet en hel del.
Matchinledningen var väldigt passivt från båda lagen och inget av lagen kom fram till några farliga chanser.
I den 14 får hemmalaget en fispark ute på vänsterkanten och på retur efter inlägget står en hemmaspelare rätt och trycker in bollen till 1-0, stolpe in.

Vi växer in mer och mer i matchen och är bollförande laget men rätta skärpan är inte påkopplat när chanserna kommer. Amar helt fri inne i straffområdet men tamt avslut rakt på målvakten. Zeqiri har flera bra inspel från sin kant men samma här, ingen tar löpningar in i boxen och ofta kan boll rensas undan från försvarsspelarna i Assyriska.

Sista farliga målchansen i första har Rinor Dobraj som får fritt avslutsläge mitt i straffområdet men avslut rätt på målvakten. Halvlek och 1-0 till hemmalaget.

Andra startar hemmalaget men hög press och får en hörna som belöning. Slås in på botre och ingen markering alls på nr 15 som enkelt nickar in sitt andra mål för dagen till 2-0 i den 48:e

Sju minuter senare punkterar hemmalaget matchen när vi slarvar i vårt försvarsspel. Hemmalagets nr 9 får stå och måtta in bollen strax utanför straffområdet helt ostörd då ingen går upp i press. 3-0 i den 54:e

Assyriska spelar smart under kommande period och låter bollen rullas runt i sina lagdelar och vi får löpa mycket utan boll. Viktiga tre poäng och inga risker från hemmalaget. I den 71:a hänger vi inte med ute på vänsterkanten där hemmalaget skaffar sig en övertag och fint inspel till en helt fri nr 10:e inne i straffområdet som lägger bollen enkelt i mål till 4-0.

På tilläggstid reducerar vi till 4-1 av Rinor Robraj efter fin assist från Wiklander.

Finns inte mycket att ta med sig efter denna match. Aggressivitet fanns inte på plan. För långsamma anfall där hemmalaget ofta låg på rätt sida och självklart påverkade det oss att flera spelare var på ovana positioner.
Förutom David i mål gjorde även Sina Amini debut i A-laget.

Assyriska är inte samma lag som vi och övriga lag mötte under våren. Under sommaren har de tagit in flertalet kvalificerade spelare. Varje match de spelar är livsviktiga och det syntes verkligen idag. Bättre i närkampsspelet och vann ofta andrabollen före oss.

Vi får slicka såren under veckan och verkligen ladda om till Partille hemma på lördag.